кадър и видео: bTVПлексигласовите предпазни шлемове категорично не стават за защита

...
кадър и видео: bTVПлексигласовите предпазни шлемове категорично не стават за защита
Коментари Харесай

Професор Петрова от БАН: Пълна защита осигуряват само маските тип FFP2. Цената е 6 лева

кадър и видео: bTV

Плексигласовите защитни шлемове изрично не стават за отбрана от COVID-19, в случай че под тях не сме с маска, изясни, а маските с клапа и филтър пазят единствено нас, само че не и близките, това сподели в студиото на bTV проф. Пенка Петрова - шеф на Института по микробиология към Българска академия на науките.

Проведено там проучване демонстрира, че текстилните маски на процедура не лимитират вируса и са несигурна отбрана както кърпите и шаловете.

Пълна отбрана обезпечават маските вид FFP2. Те са четирислойни, стопират 95% от аерозолите, а въздухът, който влиза и излиза, е изцяло безплоден. Преди проф. Петрова по същата телевизия носенето им предложи и ръководителят на НОЩ Венцислав Мутафчийски. Той с обаче сподели, че една такава маска коства по 3 лв.. Проф. Петрова разяснява, че тя самата е разкрила такава маска на цена над 6 лв..
Тя обърна внимание, че медицинските маски също са с висока отбрана, само че би трябвало да се сменят на 4 часа. Микробиолжката разяснява също, че предпазването се въздейства от концентрацията на вируса в помещението, която се усилва при по-голям престой на повече хора.

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР